Berättelsen om Deskjockeys

Berättelsen om Deskjockeys går tillbaka nästan 30 år, då den grundades av två entreprenöriella revisorer Peter och Hanna Rexhammar. Företaget har sedan dess tillhandahållit revision och redovisningstjänster till små och medelstora företag. För tio år sedan funderade Hanna och Peter över framtidens verksamhet och beslöt att tillsammans Anna-Bella Packwood, som hade sitt eget bokföringsföretag, att utveckla framtidens konsultföretag. Som ett resultat av samarbetet beslutade de att flytta fokus från revisionssidan till automatiserade redovisningstjänster.

Tidpunkten var perfekt eftersom Deskjockeys har blivit ett av Sveriges ledande företag i moderniseringsprocessen och har valts av branschorganisationen FAR till “Årets Framtidsbyrå”. Deskjockeys Group har vuxit från ett lokalt kontor med några få anställda och sysselsätter cirka 20 personer på tre platser i Stockholm, Avesta och Helsingfors.

Målsättningen har hela tiden varit att understödja våra kunder med goda kunskaper, digitala lösningar och onlinebokföring. Inriktningen har varit tre huvudgrupper;

  • Fåmansföretagare

  • Ideell sektor

  • Nordiska koncerner

Fåmansföretagare finner stöd i allt som rör det egna företagandet och privata ekonomiska frågor. Deskjockeys ser gärna att företaget självt sköter så mycket som möjligt av den dagliga bokföringen

Ideell sektor där insamlingsstiftelser, föreningar och andra stiftelser inkluderas, har Deskjockeys som en naturlig partner för upprättande av digitala flöden, intyg och skattekompetens.

Nordiska koncerner är en tredje viktig gren inom Deskjockeys. Med mångåriga erfarenheter inom koncernrapportering, skatter och moms, skapar vi med kunden optimala digitala lösningar och adekvat rapportering.

Hösten 2018 öppnades Deskjockeys kontor i Helsingfors. Vår styrka är att vi med vår finska och svenska expertis kan hjälpa finländska företag som vill komma in på den svenska marknaden med det finska språket och samma programvara. Vi har märkt att finska företag har gjort många förvärv nyligen i Sverige och Deskjockeys har också många stora finska företag som kunder.

Under 2021 skapade Deskjockeys kontor i Norge med samma inriktning som skedde i Finland. Gemensamt är att Deskjockeys har lokal personal med djup kunskap i lokala förhållanden.

Peter Rexhammar, auktoriserad revisor och grundare

Jag har en särskild talang att lyssna på andra människor. Att hjälpa våra kunder med problem och hitta lösningar är något jag har arbetat med i hela mitt yrkesliv.

Det som är viktigt för mig på jobbet är kundernas förtroende att ge Deskjockeys ansvar att vara en del i deras företag och privatekonomi. Det är också viktigt att alla Deskjockeys konsulter är trygga, självständiga och har en god relation med våra kunder. Min filosofi är att alla medarbetare själva ska kunna fatta beslut för att kunna stötta kunden, så att vi kan bygga en organisation utan långa interna besluts- eller kommunikationsvägar.

Fritiden tillbringar jag omväxlande i Stockholm och ute på landet. Omväxling mellan stad och en lantlig miljö ger mig en oerhörd styrka. Astrofysik är helt inte dumt att fundera lite över emellanåt.

070 570 68 34

peter@deskjockeys.se

LinkedIn

Anna-Bella Packwood, Försäljningschef


Jag är första kontakten för dig som vill veta mer om Deskjockeys och är nyfiken på våra tjänster. On boarding av nya kunder samt hantering av våra internationella uppdrag är mina vardagliga uppgifter.

Jag har varit med att skapa det Deskjockeys som finns idag från grunden och vill varje dag bidra till ett team som arbetar tillsammans för att våra kunder ska en förväntad kundupplevelse. Tillsammans arbetar vi hårt för att stå för schyssta värderingar och en arbetsplats där alla arbetar gemensamt och hjälper varandra.

Förutom svenska, pratar jag både engelska och finska flytande vilket underlättar i våra utländska men främst finska kontakter.

Fritiden ägnas mycket till återhämtning med min familj och vardagliga naturupplevelser.

070 311 27 99

anna-bella@deskjockeys.se

LinkedIn

Eva Holm, Försäljning
Hanna Rexhammar, auktoriserad revisorÅrets framtidsbyrå 2014

2014 vann Deskjockeys FARs utmärkelse Årets framtidsbyrå. Vi fortsätter att arbeta metodiskt för att lösa våra kunders problem.

Enligt FAR så utmärker sig Deskjockeys genom att anpassa sina tjänster mot framtidens utmaningar genom att digitalisera och automatisera bokföringsprocessen.

FARs motivering visar på att Deskjockeys strategi stämmer väl överens med FARs framtidsstudie